20. November 2020

Damen en CORROSION bundelen hun krachten om het Combat Support Ship corrosievrij te houden

Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) en CORROSION hebben onlangs een contract getekend voor de levering van het kathodische beschermingssysteem voor het Combat Support Ship (CSS) van de Koninklijke Marine (KM).

Het zogenaamde impressed current cathodic protection (ICCP) systeem is ontworpen in nauw overleg met DSNS en is gebaseerd op de contractspecificatie voor de CSS. Dit is op zijn beurt gebaseerd op het systeem dat aan boord van het Joint Support Ship (JSS) Karel Doorman is geïnstalleerd. Het systeem, bedoeld voor de corrosiebescherming van de buitenromp van het schip, is een automatisch gestuurd systeem dat zich aanpast aan de omstandigheden waarin het schip opereert. Het is uitgerust met ICCP-vermogensregeleenheden die zijn aangesloten op het managementsysteem voor directe controle en uitlezingen. Bovendien is het ICCP-systeem onderverdeeld in verschillende afzonderlijke bedieningsmodules om te voldoen aan optimaal en gelijk corrosiebeschermingspotentieel.

CORROSION COO (Chief Operational Officer) Robert Roeleven

CORROSION, met het hoofdkantoor in het kleine stadje Moerkapelle, ten noorden van Rotterdam, is uitgegroeid tot een internationaal erkende specialist in creatieve, duurzame, state-of-the-art oplossingen op het gebied van corrosie- en aangroeibescherming. Met in totaal circa 80 medewerkers heeft CORROSION vestigingen in Duitsland, Vietnam en China en 36 agenten die het Nederlandse bedrijf wereldwijd vertegenwoordigen. Het bedrijf ontwerpt, produceert en onderhoudt niet alleen kathodische beschermingssystemen, maar heeft ook een laboratorium ter plaatse waar uitgebreid en divers onderzoek wordt gedaan naar corrosie- en aangroei-gerelateerde vraagstukken. Zo heeft CORROSION in een exclusieve samenwerking met Philips een niet-chemische alternatieve oplossing ontwikkeld om aangroei op zee te voorkomen.

Damen en CORROSION hebben een lange geschiedenis samen. Niet alleen met DSNS, maar ook met verschillende bedrijven van de Damen Shipyards Group wereldwijd. Voor DSNS heeft CORROSION kathodische beschermingssystemen ontworpen en geleverd voor bijna alle schepen die DSNS in de afgelopen twintig jaar heeft gebouwd.

On the top image: DSNS Project Director CSS Arjan Risseeuw

Interested in a conversation?

Contact Damen Naval and get in touch with the experts in field